Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.10.2023 15:07 - Арменският географски трактат „Ашхарацуйц” – ватикански фалшификат от втората половина на XVII век
Автор: iliyanv Категория: История   
Прочетен: 2076 Коментари: 11 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Дойде времето и на обидно примитивния ватикански фалшификат „Арменска география” или „Ашхарацуйц”. Няколко десетки учени от цял свят са доказали  от  18-ти век насам, че книжлето, заедно с другия „шидьовър” на Хоренаци – „История на арменците”, са късна компилация поне от 10 век, а също и че „История” е  четиво с нулева научна стойност. За пръв път в европейската историография доказвам по категоричен начин, първо – че ментетата са ватикански фалшификати и второ, че т.н. кратка редакция е съставена през втората половина на 17 век, т.е. малко преди да бъде издадена през 1683 г., а т.н. разширена, или по-справедливото и име – „българска” редакция – също преди отпечатването и през 1880 година. Също така за пръв път в българската историография  осветявам конфликта на интереси и съпътстващата го корупционна практика в българската историография, маскирана като награда за млад „учен”, чрез която доц. д-р Петър Голийски пропагандира фалшиви извори за българската история и ги представя за истински. Използвам случая да го поканя публично да дари за хуманна кауза неморално взетите през 2012 г. пари  от наградата на свързаната с Ватикана и Виенския клон на Конгрегацията на мхитаристите австрийска фондация „Гарбис Папазян” , връчена във връзка с „научния” му труд “Българите в Кавказ и Армения /ІІ-Х век/”, „труд” в който няма една молекула обективни данни за историята на българите. И не последно място да  премахне всички негови манипулирани и неверни писания в статиите на уикипедия за ватиканските ментета Хоренаци, Ширакаци, „Ашхарацуйц” и „История на арменците” и не на последно място да се извини на обществото за сторените от него злодеяния.

Поради ограниченията на блог.бг за обема на отделните материали, изследването можете да прочетете на адреса във Фейсбук:

https://www.facebook.com/groups/381627082345236/posts/1676392056202059/?comment_id=1676476356193629¬if_id=1698666490629114¬if_t=group_comment

 




Гласувай:
4



1. kirk - Пука му на Путьо Голийски, че
31.10.2023 00:01
Някакъв зарзаватчия не признавал неговия научен принос, макар че в интерес на истината той компилира публикации на местни арменци в местния арменски печ. период. издания. Стипендията на покойния Г. Папазян е отпусната от Фондацията му, която няма нищо общо с Катол. Орден на мъхитаристите. Връчена му беше от Общоарм. Благотворителна организация.
Останалите словесни дрисъци, които изплющя тук и които и преди това сереше можеш да си ги кусаш сам!!! Никой не ти обръща внимание!!!
цитирай
2. iliyanv - Пуснах барабонките на Киркор и неговия братчед Гарабед
31.10.2023 08:26
по изключение, само защото са стойностен аналог на Хоренаци-Ширакаци-Себастаци и ментетата "Ашхарацуйц" и "История на арменците". Четеш коментарчето на Киркорчо, все едно си прочел ментетата на Хоренаци-Ширакаци-Себастаци. Пестиш време и енергия.
цитирай
3. gardener - арменски "шутки"
31.10.2023 12:07
народ, който до голяма степен е измислен от руската имперска пропаганда ... също като ... местните ... Същият народ от съветски господари в Арарат ги направи първо "обратни", но пък те си бяха генетично устроени така - обичаха козите си, повече от жените си като всички ... произлезли от "руснаците" народи.
Поздрави за статията, която сте написали, почти я прочетох, въпреки, че ни е тема (историята). В момента съветската историография ни хвърля в Северен Афганистан и Иран (нас българите-тюрки), също като този варненски недоарменец от Канада (винаги съм се питал, какво правят тези недоарменци в НРБ и РБ като си имат родина, при това съветска-поредната руска окупация от помачори-башибозуци тук).
цитирай
4. kirk - Шестима поредни бълг. царе
31.10.2023 19:00
Са били арменци, което не може да се каже за нито едим арменски цар - даже подозрения няма такива. Плюс че в изворите за т.нар. Самуилова България няма споменат нито един българин, нито славянин!!! Плюс че с брат ми разобличихме куп измами в бълг. нац. история като Стара Велика България, Куберова България и пр. Кражбата на чужда нац. история е престъпление!!! Ксенофобията - също!!! По-горе са изнесени и се демонстрират национални обиди, криминализирани в бълг. НК, надявам се все някой от читателите да го съзнае и осъзнае, защото много скоро такива хайванчета ще се видят в съда!!!
цитирай
5. kirk - Имаше една банда "Обратен ефект"
01.11.2023 02:08
И имаше едно тяхно парче в което се казва, цитирам:
- Марче, ти тъпа си като глухарче, което леко ако духна мигом ще се разлети...!"
цитирай
6. kirk - Много си смотан, бе Вълчанов
01.11.2023 15:06
Линкът, подобно на други, постнати в този сайт - НЕ РАБОТИ!!! Дай името на групата и публикацията във ФБ!!! Сигурно ще се окаже някъф скоротум!!!
цитирай
7. iliyanv - Работи, работи ... Но не е за екземпляри с две леви ръце
01.11.2023 16:15
Дискусионна група по възстановяване на ранната балканска история

https://www.facebook/groups/381627082345236
цитирай
8. kirk - Илянчуууу Вълчинков
01.11.2023 19:52
Кандидатствах в диск.група, приеха ме, влязох, прегледах каквото имаше и не открих твоите словесни шИдьоври... Загубих си времето!!!
Касателно индивида Петьо Голийски, когото студентите му мило величаят Оцъкленото, защото много се пулел, много мога да ти разказвам и за цензурството му в сайта НаукаБГ и за плагиатстванията му, но няма смисъл. Достатъчно е да знаеш, че едно троянско цигане от рода ГолИ, един хубав ден за бълг. демокрацията, както казва моя добър познат Сашо Йорданов, нарамва бохчите, мята пЪрта нарамо и пристига в китната ни столица да става сУтудентин. Тогава се кандидатстваше с бълг. език и история по няколко, по много специалности. Изкарал нисък бал и се класирал на избраната зорлем последна специалност арменска филология, дето само името й е филология!!! Там нямаха нито един преподавател, който да е завършил арменска филология. Единствено основателят на катедрата - доц.Едуард Селян, но пък с педагогичен, а не академичен профил. Преподаваха - един инженер, един илюзионист, един виолончелист и един арабист (?). Влиза младежът без да знае дори азбуката и учи 5 години след което става асистент, а после и професор, но дефакто образованието му е като на 5-окласник!!! Плюс това там учат източноарменския език или рускоармендки, а в колонията ни в България традиционният език е западноарменският литературен език. За староарменския и средноарменския - да не говорим!!! Няма как да ги владее, но точно с това се е заел - да превежда от тях! Аз и брат ми го направихме на пастърма, на кайма в сайта, ако не са изтрили тези наши критични отзиви. Най-невероятното е, че той се хабилитира като историк, при това експерт по прабългарите????? И сега го канят в тв шоуто ИсторияБГ.
Но да преминем към твоята заявка. Видно е за всеки арменолог или дори арменовед от постнатото по-горе че ти дори не познаваш източниците, които искаш да критикуваш. Средновековният арм. географски извор се нарича "Ашхархацуйц", а не "Ашхарацуйц"!
цитирай
9. kirk - Дълго време се е считало, че негов автор е
01.11.2023 20:06
Анания Ширакаци, след което в по-ново време се доказа, че е дописван и редактиран от негови ученици. Голяаааааам проблем за бълг. наУка!!!!! И още по-голям за Илянчо Вълчедръмски!!!
"История на арменците" или "История на Армения" на патриарха на арм историография Мовсес Хоренаци все още не е подложен на подобни съмнения и вълнения сред кюрдите и в Палестина, за което много жалим!!!
Археп.Себастаци е арменски светец и основател на католическия орден, наричан мъхитаристи по личното му име - Мъхитар.Първият по време на възникването си извор е от V век а вторият - от VII век. Никаква Ватикана не е съществувала по онова време. Схизмата е чак X век!!! Обаче оригиналите на двата извора не са запазени и има много преписи, в които естествено и нови добавки, което явно е голям проблем за обидени от истор. съдба нацийки, хи- хи- хи! Да предположим, че в някои преписи-варианти от по-късни времена Рим и Ватикана са се пробвали да фалшифицират изворите! КАКВА Е ЦЕЛТА?
цитирай
10. kirk - Аре бе, селски
03.11.2023 21:02
Що мълчиш, хОй в устата ли държиш?
Напънали се там висшият ватикански клир, арменските католици и - много вероятно Моссад, та даже и моя познат Агоп Орманджиян, Бог да го прости, преводача на арм. пътеписи на Симеон Лехаци ДА ИЗМАМЯТ СВЕТА И ДА ИЗКРИВЯТ ВЕЛИКАТА БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ!!! Ти трябва да се лекуваш, честно!!!!! Арменският католически орден е създаден през или в XVIII в. За да фалшифицират книжовни паметници от V и VII в. сигурно са се върнали назад с машина на времето?! Бавен ли си???
цитирай
11. kirk - Последно
07.11.2023 13:07
Буквално преди седмици на конгрес по арменология беше реабилитирано Авторството на Анания Ширакаци над трактата наричан "Арменска география". Това са си вътрешни арменологични дебати, които за пореден път твърдя, че не ви засягат!!! Нас даже ни е през крачола къде какво е написал за българите и дали е бил той или следходящ книжовник! Той е световнопризнат като първи доказал математически, че Земята е кръгла още през 665 г. Трактатът му има 10-ина копия в Армения, едно в Полша, едно в Британския музей и едно в библиотеката на о- в Св. Лазар до Венеция, седалище на арм. католици. Те всичките според сопола тук са фалшифицирани от Ватикана, за да тормозят горките българи, ха-ха-ха! Вижте клипа "Как армянский мислитель..." в YouTube
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliyanv
Категория: История
Прочетен: 361071
Постинги: 70
Коментари: 444
Гласове: 233
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930