Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2013 15:43 - Късен ватикански фалшификат за Кирил и Методий на „староарменски” език
Автор: iliyanv Категория: История   
Прочетен: 4817 Коментари: 9 Гласове:
5

Последна промяна: 26.10.2021 09:02


Дълго време данните за първите честванияя на Кирил и Методий в България се отнасяха за годината 1851, а за мястото единодушно бе сочен град Пловдив. Докато през 80-те години на миналия век бе открито писмо на Минас Пъжъшкян -  арменския историк,пътешественик и член на Венецианската конгрегация на мхитаристите, станали печално известни с наглите си фалшификации за Мовсес Хоренаци и Анания Ширакаци. Писмото е писано на староарменски език, явно този език е бил много популярен във Венеция и Ватикана, където и днес се съхранява. То е публикувано в „Арменски пътеписи за Балканите ХVІІ-ХІХ век. Съставителство, превод от древноарменски и коментар Агоп Орманджиян.” С., 1984, с. 216.  Ето и прословутия текст на Бъжишкян, както се оказа, че е по-правилно да се произнесе фамилията на великия арменски географ: „По пътя той (Стовян) ми обясни, че вечеринката е по случай българския празник на писмеността, сиреч това, което ние правим в деня на Месроб Мащоц, но ми обясни, че никой не смеел да говори за този празник, наречен на Сирила и Мефота, които са написали българската азбука, защото гърците им забранявали. Жалко! Като че този народ е двойник по съдба на арменския“. Особеното в случая, че Бъжишкян сочи датата на честването 22 май 1813 година. Изследвайки въпроса за ранните честванията на Кирил и Методий в България, попаднах на една добра книга по темата - "Борба за делото на Кирил и Методий", София, 1969, а нейният автор се казва - Боню Ангелов. Ето какво намерих за честванията на Кирил и Методий в Шумен. В дописка от Шумен (30.08.1857 г. "Цариградски вестник", бр. 353, стр. 4) се казва: "Первий път тази година славиха нашите учебни заведения памятта святаго Методия, българскаго апостола, когато госпосин управителя Доброплодний приказа и слово сходно на то." Самият автор Б. Ангелов е дълбоко учуден и пише смаян – „но как е възможно шуменци да не знаят нищо за брата на Методи – Св. Константин Философ ?”
Някакво паранормално събитие от регионален мащаб ще да се е случило в Шумен между годините 1813 и 1857. Астероид, малка ядрена бомба или извънземна интервенция са изтрили паметта на шуменци и те са забравили, че Методий е имал брат на име Кирил? Нека да оставим решението този въпрос в ръцете на сериозната академична наука. Освен това авторите на фалшификата не са взели предвид, че в първите години българите са чествали двамата братя на три различни дати - 14 февруари – Констатин-Кирил; 6 април – за Методий; 25 август – общо за Кирил и Методий, или само за Методий, какъвто е случаят в Шумен и са посочили „на око” по-често празнуваната дата – 24/22 май.  



Гласувай:
6



1. marknatan - Кучето на Павлов и делиорманската ...
04.12.2013 06:28
Кучето на Павлов и делиорманската самодейност минаваща за академична имат "научен" отговор и поредното исто обяснениен и за този, да използвам формулата на възприета от ромунешките историчари за обчснение на българската история, "fenomen"

Една глътнала бастун титулувана филибарска мастия се изтъпанчи с при кучето на Павлов и помиярите науюено обчсниха, че Кироимето бил юествуван от прашославните скотове, а брат му методий бил почитан от светската патриотична късно антична ранносредновековна и до ренесансова българска власт, дали на запад некъде до имокина север до турни Северин не се обадиха, но науюеното обяснение на бг лайнометите е въведено в употреба за обчснение на феномена кироимето, за които има по малко матрялни следи от десетте гави на Йоан Кръстител съхранявани само в Атонския СветиБалкан на майюин език.

Бг лайнометите имат "научени отговори" за вся и всьо. Проблемът им без да го осъзнават е е са маймункси обчсненеичта за маймунюоци , а не человечески, за хора.

Само маймуна ще докаже, че можело да намерчт матрялни следи от кироимето в нкой манастир, и това доказвало, че те били съществуваи,

Рицарко по попски обсни, че кироимето и брат им константин били анатемосани и затова немало никви мтрялни следи за тх по свето и не същестшували в идеалната частна собственост на т нар българи , т.е. нематериалната по УКАЗ 56 и последващите недосноени закони за Пичабата, нема ги в пените на Братчта от струга даже и резаните карабини дето помнели бабайко си Кубрат и те немат спомен в рестартирания си софтуер.

Без да има нищо материално от късните пост ренесансови агиографски фигури на Кироимето и без да е част от българската средновековна култура и паметта на този българки народ новата порода "Болгарцъй задунайских дупедавцъйх ", защото доказано е, че старите българи си немат и най-малка представа за, тези чучела възниканали след идването на османците, са най-яростните защитници на ИНТЕЛЕКТУАЛНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ИЗМАМА СЪЗДАДЕНА ДА ГИ ЗАЛИЧИ И ПОДМЕНИ СЪС ИЗКУСТВНО СЪЗДАДЕНОТО СЛАВЯНСТВО.

Уфолозите Бг лайнометите стигат дотам в духовния си мрак на слепоци и глияави глисти, че дори уфолозите от некво жълто списанийце списвано от подобие на делиорманската самодейност да вадят докази за фсите серафимки, които доказвали на бг лайнометите кви славяни били техните помаци бе дори да осъзнавта и осмислят прилоожение текст доказ на свещената славчнска крава и вдъхновителч на славистиката Ян Колар какво означава , цитирм :

" Един от най-изтъкнатите апологети на панславизма, словашкият поет Ян Колар (1793 – 1852), възкликва десетилетие преди нейната поява: „Дай Боже да мога да посетя „Перуновата планина" [Пирин] в Македонотракия, между Струма и Места! Така се надявам, че там ще намерим ако не нещо по-старо, то барем оригинален текст от Кирил и Методия."

Дедо Боже чу молбите на пуета и воала изкочиха доказите не къде а в " в Македонотракия" !
Руската проституцич, кочто за сто години е окупирала северно българските воеводства Валахич, Молдавско, Седмоградско не е успчла да анмери ни едно веществено доказателство в "славянските"манстири дто били изписани на неразбираемия за ромуншкия народ от г аристокраията и бг духоветсвото черковно славянски език нито едно доказтелство от неунищожените от ганите турски поробители славянски църкви, след изтеглянето им от там намери доказите за кироимето в "Македонотракия"

Е кой във Влахомолдовскотрансилванско ( 7 градско) е поюитал киро и мето В бг аристокрацията била поюитала мето павославните скотове киро а ромунещето Шехерезада, затова там немало следи от кироимето Апостолите на славяните Делиорманскин Лайнометствания за тех българия е Прабългарския триъгълник Каспичан Разград Шумен

Проститута с кучето на Пашлов дори не осъзнават кви помияри са с целата БАН яджийска школав нелепите си обяснения по нашенски .
Киро го поюитали светската власт в средновековието ха аха мето духованта а във валахия зачитали шехерезада
цитирай
2. marknatan - рицар истипосал пловдиската ма...
05.12.2013 02:43
рицар истипосал пловдиската мастия дето с куюето на павлов доказа, че православните скотове поюитали кироимето а православната аристокрация брат му мето

ето я с визитката и не е била пияна и в това матийко предвне ми си е същия папунчк психар подвизаващ се при кучето на павлов

"Димо Чешмеджиев - историк от Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", експерт по средновековна история и теория на културата. "Изследовател, анализирал култовете на всички български светци през българското Средновековие, специализант от Франция, Италия и Ватикана."


цитирай
3. rizar - От същия имам една книга за "КиМ"
10.12.2013 18:20
в която е дал 50 образа на "св.Кирил", който така и никъде не е представен да е бил "болгарословенский", а винаги я като Александрийски, я като Катанаски, я като някой друг само не и "научнодоказания" безобразен славянски светец.
цитирай
4. elcho - .
10.03.2016 22:46
Добър ден !...
цитирай
5. kirk - Покойният Агоп Орманджиян
19.04.2020 20:34
Покойният Агоп Орманджиян беше блестящ преводач и изследовател, специалист и никога не би се доверил на източник, без да се е уверил, че е автентичен. Минас Пъжишкян–Докторов, от/на турски Хекимян, както е най-правилно да научиш името му, е арменски католически пътешественик описал домашно отбелязване в тесен кръг на празника на братята просветители. Предполага се, че е първото и е датирано през 1812 г. В словоблудството си по-горе си пропуснал да ни обясниш каква цел преследват тези арменци, но и това е достатъчно за да се убедя за сетен път, че не си струва да ви връзваме цървулите - по-прост и неблагодарен народ едва ли ще се намери по света! Та даже и Ватикана бил намесен, а бе мухльо, а Мосад, ЦРУ, Ми-6 къде ги остави по пътя... към психодиспансера?! А и да вземеш да провериш пак датите, а? Може пък да не е било на 22 май??? НА 9 СЕПТЕМВРИ са чествали всичко шъ знайш!!!
цитирай
6. iliyanv - Ереванския папагал Коко
20.04.2020 16:15
се наостря всеки път, щом уличат някое ватиканско арменче в измама. Коко, измамата е направена във Ватикана. Дали без или с участието на Минас Пъжишкян е без значение. Измамниците са членове на Конгрегацията на пропагандата и тяхната националност не е интересна. И все пак най-вероятно Пъжишкян няма отношение към деянието, което е извършено от ватиканските попове след неговата смърт.
Същото се отнася и за ярките ватиканските фалшификати "Ашхарацуйц" и "История" на Мовсес Хоренаци, написани в средата на 17-ти век.
цитирай
7. kirk - Ахааа, това си ти, Боцмане
20.04.2020 21:51
Ахааа, това си ти, Боцмане, познах те нали?! Значи се скриеш под различни псевдоними и не си оня грозник Борислав Борисов, който чукаше селянките студентки, които с г.зо си си изкарваха изпитите?! Пак не ми отговаряш на въпроса каква е целта, тъпо копеле??? Защо е било необходимо на някой от Ватикана да описва честване в тесен домашен кръг на св. Братя-просветители през 1813 г. Кога се е случила фалшификацията и като как така са замесени духовници от Арменския католически орден "Св. Мъхитар". Същите, притежаващи земя и катедрала във венецианския о-в Сент Лазар и разполагащи с най-стойностната арменологична библиотечна колекция, точно ти ли балкански селяко ще обвиняваш във фалшификати??? Ти можеш ли да осъзнаеш какво нещо е арменският монах!Това да не ти е лъжецът Паисий, който чете в гръцки източник, че българите са победени и превежда, пише точно обратното. Имате го за първи историк, а той е гьобелсов-бериев агитпропчик и цялата ви квазинаучна истЕрична българистика продължава в този дух!!! Нещастник! Сега клякаш - ама той Пъжишкян не участвал във фалшификата - на майка ти питката!!!!
цитирай
8. kirk - Илиян Вълчанов, пендюхо...
23.04.2020 15:55
Илиян Вълчанов, пендюхо..., само най-затормозените умствено индивиди правят цунзуриране на коментарите и банват коментатори, защото са неспособни да им отговорят смислено, смислоразличимо... Това ви е наследство от аграрфашисткия и аграркомунистическия период, защото днес сте в агрардемократическия... Но свиня като се научи да яде човешки говна и никой не може да я отучи!!!
цитирай
9. kirk - marknatan, защо се прави на глишев и...
02.05.2020 21:03
marknatan, защо се правиш на глишев-глистев и...триеш постингите ми или не отговаряш!!! Мноооого Гулям стана, човече, от времето когато ни банеха в Наука.бг насам, а? Адвокатчето ли си или и това е ник?!
На iliyanv няма смисъл да отговарям - с Ереван няма нищо общо и кам го пълният член, сельо??? Още колко ника ще си измисляш, Боцмане-Бузмене?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: iliyanv
Категория: История
Прочетен: 350753
Постинги: 69
Коментари: 440
Гласове: 231
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031